Public Transport Shared Services Centre [PTSSC]

The project is ordered through urban and environmental strategies: The building’s urban footprint relates to a pedestrian activity spine running from Vangate Mall through the site along a desire line to Langa. Environmentally, the building’s form and articulation is derived from a response to wind, sun and water. Internal spatial arrangements and environmentally friendly design strategies and technologies contribute to making this a leading example of sustainable architectural design. The building will accommodate the PGWC(Transport) new public transportation administrative infrastructure, other departmental offices and the alcohol testing centre.

BUDGET: R120 million

CLIENT: Provincial Government Western Cape

LOCATION: Cape Town

PROJECT TYPE: Public

STATUS: Completed

TEAM: Jakupa Architects and Urban Designers in partnership with MDL